V dnešní době je udržet si soukromí velmi těžké a prakticky nemožné. Moderní technologie jsou s námi na každém našem kroku, takže o anonymitě a soukromí mluvit rozhodně nemůžeme. Pokud máte iPhone, přečtěte si tento zajímavý článek, který Vám ukáže o zpracování dat daleko více. V iOS zařízení se jedná o funkci "Frekventovaná místa", která zaznamenává kde a i jak dlouho se na daném místě zdržujete. Funkce je natolik vyspělá, že dokonce zaznamenává i čas a délku pobytu na daném místě. Nicméně pokud se Vám tato funkce nelíbí, je možnost si zamezit a to následně.

Zabraňujeme Applu, aby nás "špehoval"

Pokud budete postupovat podle našeho návodu, je o trošku větší šance si udržet svoje soukromí.

  1. Najedeme na "Nastavení".
  2. Dále zvolíme položku "Soukromí" a vybereme možnost "Polohové služby".
  3. Úplně dole je možnost "Systémové služby", kterou zvolíme.
  4. Následně najdeme "Frekventovaná místa" a klikneme.
  5. V tomto místě jsou uloženy všechny informace o navštěvovaných místech. Klikem na dané místo se dozvíte další informace. A pokud tuto funkci sledování chcete vypnout, uděláte to klikem velmi snadno. A následně můžete veškerá data smazat.

Sami vidíte, že si o nás společnost Apple dělá dokonalý přehled a ví prakticky všechna místa, která navštěvujeme. Rozhodně díky tomuto návodu nezamezíte sledování Vašeho zařízení, ale alespoň mu jdete pomalinku naproti – budete mít alespoň lepší pocit. Pokud danou funkci vypnu, nestojím o zaznamenávání dat do svého zařízení, čímž můžete ušetřit také baterii samotného zařízení, jelikož se aplikace nebude stále připojovat a zjišťovat aktuální polohu. Následně je zde stránka aplikace iCloud, synchronizace, WiFi a další, které si údaje pochopitelné také střádají. To jen na okraj, že díky zamezení funkce "Frekventovaná místa" o Vás bude Apple stejně většinu informací vědět.