Připravte se, možná čekají právě na vás – velký displej Apple Watch, detekce pádu, pokročilé funkce fitness, Family Setup a watchOS 7.

 

„Apple Watch SE kombinují prvky designu Apple Watch Series 6 s těmi nejdůležitějšími vlastnostmi Apple Watch, a to vše za přijatelnější cenu,“ uvedl Jeff Williams, provozní ředitel společnosti Apple. „Jsme nadšení, že můžeme nabídnout další skvělou možnost, jak zákazníkům pomoci zůstat ve spojení, být aktivnější a hlídat své zdraví.“

Ano, také jsem viděl prezentaci Apple, Jeffa Williamse ve slušivé košili a uvedení modelu Apple Watch SE ve mě vzbudilo nejasné vzrušení… Apple Watch nabité funkcemi za přijatelnou cenu? Pojďme se společně podívat, co se skrývá pod kapotou.

Technické parametry

A začneme displejem – ten je u Apple Watch SE nabízí LTPO OLED displej s jasem 1000 nitů. Ten sice není „Always-on“, ale nabízí stejně tenký okraj a oblé rohy jako Apple Watch Series 6. Například v porovnání s Apple Watch Series 3 je o 30 % větší. Ciferníky jsou tedy velké a snadno čitelné a komplikace přesné a informativní. Pro tento displej je optimalizována celá řada nových ciferníků – lze teď snadno zobrazit oznámení, textové zprávy, metriky cvičení a další. Perfektní!

Čip S5 a 64bitový dvoujádrový procesor nabízí výkon téměř shodný s Apple Watch Series 5. Pokud bychom je měli srovnat se Series 3, jde o dvojnásobné zvýšení výkonu a pro hodinky, které mají být ty levnější na trhu, to je fantastická zpráva.

Obsahují dokonce stejné „Always-on“ senzory jako Apple Watch Series 6 – tedy výškoměr, gyroskop a akcelerometr. Díky tomu nabízí i identické pokročilé fitness funkce srovnatelné se Series 6. To, co chybí, jsou senzory pro měření saturace krve a EKG.

Stejně tak zde nenajdeme 5 GHz WiFi. Je to sice škoda, ale žili jsme bez této technologie doteď a stačilo to. Ale abychom měli nějakou tu pětku přeci jenom měli, tak Bluetooth je ve verzi 5.0.

Srovnatelná je i kapacita paměťového úložiště hodinek, která je shodná s verzí Apple Watch Series 6 a tedy 32 GB. V porovnání se Series 3 a kapacitou 8 GB, je to – ehm, moment, vypočítávám, už to bude, ještě moment a už to máme – 4x více.

Výdrž baterie je standardních 18 hodin při používání hodinek a voděodolnost do hloubky 50 metrů. Jde tedy o ideální hodinky pro každodenní používání.

Barevná provedení a řemínky

Barevné provedení je stříbrné, vesmírně šedé a zlaté a Apple Watch SE budou samozřejmě  dostupné s novými „Solo Loop“ řemínky. Cenovka těchto extrémně výkonných hodinek začíná na 7 990 Kč s DPH.