V roce 2010 Apple představil svůj nový produkt. Jak jistě všichni znáte, nese název iPad. Na konferenci společnost prohlásila, že iPad je revoluční zařízení, které míří na spotřebitele, kteří využívají notebook. Uplynulo 5 let a Apple představil iPad s přídomkem Pro. Tento produkt míří na profesionály, kterým se snaží umožnit dosažení cíle. Kombinací velké síly, kterou iPad Pro v sobě má a mobilní platformu softwaru cílí Apple na uživatele, kterým se snaží umožnit flexibilitu práce, aby nezáleželo, jak a kde právě pracují. Myslíte si, že je iPad Pro tou správnou volbou pro firmy, které se snaží být více mobilní? My si myslíme, že ano! Důvod je prostý: mobilní zařízení se stále více dostávají do popředí a jejich podíl na trhu je neskutečný.

Výkon

Jeden z nejvýznamnějších faktorů, který vedl ke zpoždění přijetí tabletů na pracovištích, je zajisté jejich výpočetní výkon. Tablety obecně jsou využívány převážně na konzumaci obsahu, tento fakt se však může s příchodem iPadu Pro změnit. Sledování videí, prohlížení internetových stránek, stím si iPad Pro hravě poradí. Nicméně iPad Pro v sobě ukrývá takový výkon, že pro něj není problém i s úpravou a zpracováváním 4K videa. Neuvěřitelným výkonem umožňuje svým uživatelům pracovat, ať jsou kdekoliv.

Čtěte také: Mac OS X: Téměř zaplněný disk? Máme řešení!

Příslušenství

Společně s iPadem Pro představila společnost Apple příslušenství, kterými jsou klávesnice - Smart Keyboard a tužka, kterou pojmenovali Apple Pencil. Kombinace tohoto příslušenství a iPadu Pro přidává uživatelům komfort při práci na cestách. Apple Pencil umožňuje návrhářům kreslit, vytvářet psané poznámky, označovat dokumenty. Tužka komunikuje s novou dotykovou vrstvou, kterou nalezneme jen na iPadu Pro naprosto bravůrně. Smart Keyboard lze propojit s iPadem pomocí speciálního konektoru na boku zařízení. Díky tomuto konektoru se klávesnice nejenom spojí, ale zároveň se i z iPadu dobíjí. Musím zdůraznit, že toto příslušenství lze využívat pouze s iPadem Pro.

Větší a lepší aplikace

Apple v iPadu Pro zdvojnásobil kapacitu paměti z 2 GB na rovné 4 GB. Díky tomuto kroku mají vývojáři aplikací více prostoru, aby vytvářeli výkonné aplikace s novými funkcemi, které by jste očekávali od standardního desktopového programu. Nyní se karta obrací na vývojáře, aby své aplikace přizpůsobily na velký, takřka 13” displej iPadu Pro a přidali potřebné funkce, aby iPad Pro využil veškerý potenciál, který v sobě bezesporu skrývá.

Čtěte také: 7 důkazů, že Apple mění svět televize (díky Apple TV)

Přístup a kontrola

Jednoduchost a snadnost použití, to je charakteristika, díky které jsou Apple produkty tolik známé a oblíbené. Může to být jeden z faktorů, na který řada podniků uslyší a následně přijmou. Nicméně, nastavení a správa více zařízení není pro podnikání maličkost. Pokud nevíte, jak iPady ve firmě použít, můžete kontaktovat tým Logicworks.

Vytvoření harmonického ekosystému

Apple není jediný, kdo se zajímá o podnikovou sféru. O tento sektor se zajímá všudy přítomný Microsoft. Zatímco Apple si zvolil mobilní cestu a snaží se provozovat přátelský obchod, Microsoft na to jde z opačného úhlu. Jejich mobilní platformu mají vytvářet mobilní telefony. Koneckonců, na papíře se to může zdát jako nepatrný rozdíl, avšak výsledky ve skutečnosti jsou zcela odlišné. Apple je schopen dodat harmonické zkušenosti s aplikacemi od uživatelů. Dané aplikace jsou šité na míru pro svoji mobilní platformu, a tak se stávají specifické pro konkrétní zařízení. Microsoft se vydal cestou, která zaručuje využití jedné aplikace na celé řadě různých zařízeních, což znamená, že mobilní i stolní zařízení budou fungovat se stejnou aplikací. Podívejte se na video Apple na MAX, kde se o iPadu Pro dozvíte něco víc: [embed][/embed] Závěrem bych řekl, že při pohledu na nový hardware, vzniká otázka. Jaké má uživatel potřeby a za jakým učelem chce zařízení využívat? V podniku by měl mít hlavní pozornost zaměstnanec, který pracuje na danném hardwaru a s jakou efektivitou lze na zařízení pracovat. Tento směr se může zlepšit tím, že firmy začlení do svých pracovních nástrojů právě zmiňovaný iPad Pro. nsparkle
TAGY: ios, ipad pro, iPad