Poslední dobou velmi často řeším klasický problém Jana Nerudy – kam s ním? Jedná se o zadání kontrolního kódu pro ověření dvoufázové autorizace AppleID tam, kde pro to není kolonka (není ho kam visuálně zadat. Jde například o starší generace appleTV, starší verze iOS zařízení, aplikace od Applu na Androidu (Apple Music) a další.

První předpoklad je, že máte ověřovací kód, zařiďte si ho – uděláte to na macOS přes Menu  > Předvolby systému > iCloud > Podrobnosti o účtu > Získat ověřovací kód, případně v sekci zabezpečení (dle toho, zda jste online nebo off-line) – toto je možné od verze El Capitan a výše. Na iOS zařízení je to v sekci nastavení iCloud > Vaše AppleID > získat ověřovací kód (v případě online je to v sekci zabezpečení). Tím získáte šestimístný kód pro ověření.

A kam s ním? Navštivte sekci, kde se vyplňuje appleID na zařízení, ke kterému se chcete přihlásit. Do sekce appleid vložte svoje appleID. Do sekce heslo zadejte svoje heslo k appleid a za něj bez mezer napište ověřovací kód. Pro příklad:

  • Vaše AppleID je někdo@někde.je
  • Vaše heslo k tomuto AppleID je mojetajnéheslo
  • Váš vygenerovaný ověřovací kód pro 2faktorové ověření je 111500
  • Na zařízení, ke kterému se chcete přihlásit v sekci apple id vyplníte Apple ID (někdo@někde.je)
  • Na zařízení, ke kterému se chcete přihlásit v sekci heslo vyplníte mojetajnéheslo111500

A je to – to je celé a měli byste být přihlášení pomocí appleid na zařízení, které to defaultně nedovolí (není kam zadat ověřovací kód).

TAGY: apple id, Heslo