Určitě se Vám někdy stalo, že potřebujete dorazit na určité místo v neznámém městě a potřebujete, aby Vám kamarád poslal přesnou polohu daného místa. Díky aplikaci Apple Mapy si vše můžete dokonale zjednodušit. Stačí jednoduše zapíchnout špendlík do mapy na místo, které chcete s někým sdílet a poté mu dané místo odeslat.

Díky tomu dostane příjemce konkrétní místo, na které se díky aplikaci může nechat velmi snadno zavést.

Jak poslat přes iOS konkrétní místo do aplikace Apple Mapy?

  1. Jako první je potřeba spustit aplikaci Mapy na svém iPhonu.
  2. Na mapě najdete místo, které chcete někomu poslat.
  3. Na daném místě stačí podržet chvilku prst a po krátké době se na stejném místě zobrazí značka špendlíku.
  4. V dolní části se u adresy místa nachází tlačítko pro sdílení - stačí na něj kliknout.
  5. Dále vyberte způsob, kterým chcete data sdílet - na výběr jsou aplikace jako Zprávy, Mail nebo třeba Messenger.
  6. Jako poslední stačí zprávu nebo e-mail odeslat a adresátovy přijde Vaše přesná poloha.
Stejně jednoduchým způsobem jde sdílet konkrétní místo i přes aplikaci Google Maps, pokud někdo raději využívá pro mapy tuto aplikaci. Sdílet jdou také místa, které pomocí map vyhledáte a chcete je někomu poslat. Slouží to pro praktické využití a pokud rádi cestujete, rozhodně se jedná o skvělou funkci, kterou budete používat.

Dejte o sobě vědět

S touto funkcí již nikdy nebudete nic hledat a vždy dorazíte všude včas a hlavně na přesné místo, což je ideální věc. Pokud odešlete aktuální polohu například do aplikace Messenger, otevře se rovnou v Google Maps. Pokud posíláte místo z iOS zařízení na další iOS zařízení, funguje to skvěle a hlavně v rámci aplikace Apple Mapy. Pokud odešlete aktuální polohu jako Zprávu uživateli například s operačním systémem Android, odejde mi Zpráva jako MMS, kde se uloží data bohužel jako kontakt. Nejlepší možností je tedy odesílání dat pomocí aplikace Messenger, která funguje i mezi operačními systémy. V tomto případě se poloha otevře v aplikaci Google Maps a všechno je v pořádku. Nicméně zde je krásně vidět, že komunikace iOS a ostatní operační systémy má ještě svoje jasné limity.
TAGY: iPhone, poloha