Díky nové službě Apple One se stává správa jednotlivých předplatných služeb Apple výrazně snazší.

 

Apple One výrazně zjednodušuje předplatné pro jednotlivé služby společnosti Apple tím, že je kombinuje do jednoho srozumitelného balíčku. Ten zahrnuje předplatné pro služby Apple Music, Apple TV +, Apple Arcade, iCloud, Apple News+ nebo Apple Fitness+.

Nová služba je rozdělena na tři plány:

  • Individuální – zahrnuje Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade a 50 GB úložiště iCloud
  • Rodinný – zahrnuje Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade a 200 GB úložiště iCloud a může být sdíleno s pěti dalšími členy rodiny
  • Premier – zahrnuje Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness + a 2TB úložiště iCloud a může být sdíleno s pěti dalšími členy rodiny

Výčet služeb je samozřejmě různý pro různé regiony podle toho, kde jsou které služby spuštěny. Jde především o plán Premier, který bude k dispozici v Austrálii, Kanadě, Velké Británii a USA. Tedy v zemích, kde je k dispozici služba Apple News+ a později tento rok bude spuštěna služba Apple Fitness+.

V naší provenienci a dalších 99 zemích bude tento podzim spuštěna služba Apple One jako Individuální a Rodinný plán. Těšit se tak můžeme na balíčky obsahující Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade a iCloud úložiště za výhodnější cenu a hlavně (!) jednu platbu.

Pokud jste správcem rodiny, jistě znáte ty drobné platby, které vám chodí za stažení her syna či dcery, iCloud úložiště a Apple Music, kterou sice sdílíte, ale vše se platí prostě v jinou dobu. :-)

Co se týče ceny tarifů, i zde oceníte tuto novou službu. Jak je vidět v tabulce níže, roční úspora je poměrně velká. Podle předběžných přepočtů vychází mnohem levněji než v ostatních zemích.

Individuální tarif

Rodinný tarif

285 Kč/měsíc

389 Kč/měsíc

roční úspora činí 2 004 Kč

roční úspora činí 2 364 Kč

Apple Music

Apple Music

Apple TV+

Apple TV+

Apple Arcade

Apple Arcade

Apple iCloud 50 GB

Apple iCloud 200 GB

celkem 6 uživatelů

celkem 6 uživatelů

Krátce se ještě zmíním o nové službě Apple Fitness+. Tato služba bude spuštěna letos na podzim a bude uživatelům nabízet tréninková videa jednotlivých aktivit od profesionálních trenérů obohacená o hudbu z Apple Music playlistů. Dostupná bude v aplikacích Fitness/Kondice na Apple Watch a iPhonech, tak i na iPadech a Apple TV. Dostupnost v ČR zatím není potvrzena.

Jak bude přechod na Apple One probíhat, není v tuto chvíli zmáno. Předpokládáme, že po spuštění služby budou uživatelé vyzváni. Do té doby doporučujeme zkontrolovat nastavení Rodinného sdílení.