Společnost Logicworks, s.r.o. získala status Microsoft Silver Partner v oblasti Small and Midmarket Cloud Solutions. Služby a software společnosti Microsoft jsou nejrozšířenějšími firemními nástroji na světě a nachází stále častější uplatnění i na platformách macOS, iOS a iPadOS. Logicworks zajišťuje svým klientům nejen licence těchto služeb, ale také jejich integraci do firemní infrastruktury a nasazení na Apple zařízení.

Microsoft 365

Nejrozšířejnější balíček z nabídky služeb Microsoft obsahuje kromě známých aplikací sady Office jako jsou Excel, Word, Powerpoint a Outlook především také službu Exchange, která poskytuje v základu 50 GB mailovou schránku, sdílené kalendáře a kontakty. Dále cloudové úložiště OneDrive se základní kapacitou 1 TB, pokročilý komunikační nástroj Teams a intranetový nástroj SharePoint. Všechny tyto navzájem provázané aplikace a služby tvoří základ pro každý tým ať už se jedná o SOHO, SMB či Enterprise.

Active Directory a InTune

Z dalších služeb je třeba zmínit Azure Active Directory, tedy identity management v cloudu, na který lze napojit další firemní nástroje a to především MDM řešení pro konfiguraci zařízení. Zaměstnanec se tak díky federaci může do svého Apple zařízení přihlašovat přímo svým Microsoft účtem.

Microsoft nabízí také vlastní MDM řešení InTune, jehož největšími výhodami jsou provázanost s Microsoft službami a jeho cena. Bývá obsažen v rámci vyšších typů licencí a tak jej má velké množství firem k dispozici bez dalších nákladů

Microsoft a Apple?

„Na první pohled se může zdát, že jde o neslučitelné protivníky, ale není tomu tak. Dlouhodobým cílem Apple je vytvářet ta nejlepší zařízení nejen pro osobní použítí, ale především pro business. Na druhé straně drtivá většina firem používá služby a software Microsoft a tak je jejich využití na i platformě Apple logickým krokem. My naším klientům pomáháme, aby toto spojení bylo co nejhladší a nejefektivnější.“, říká Michal Pazderník, který pracuje ve společnosti Logicworks, s.r.o. na pozici Customer Success Manager. 

Logicworks implementuje řešení hromadné správy Apple zařízení pro Enterprise a SMB a současně vyvíjí produkt Logicworks Sensei, který pomáhá firmám snižovat náklady na správu IT.